חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רקורד - סמי ואהרון כהן בע"מ נ' נצחון

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום חדרה
57247-06-13
29.12.2013
בפני :
שמעון רומי

- נגד -
:
רקורד - סמי ואהרון כהן בע"מ – ח"פ 511742587
:
יעקב נצחון -
החלטה

החלטה

הזוכה הגישה לביצוע כנגד חברת אוטו ניסים בע"מ (חייבת 1) וכנגד החייב 2/המבקש, תביעה על סכום קצוב.

כתב התביעה מציין, כי המבקש הינו בעל מניות ומנהלה של החייבת 1 (זו לא הגישה התנגדות), אשר חתם על הערבות בלתי מוגבלת לקיום התחייבויותיה של החייבת 1 (נספח ב של כתב התביעה). במהלך השנים 2011, 2012, סיפקה הזוכה לחייבת 1 סחורה עפ"י הזמנתה ומשזו לא שילמה את התמורה הוגשה תביעה.

סכום התביעה נקצב על 49,980.00₪ נמוך מהחוב המיוחס לחייבת 1, על מנת לאפשר הגשת התביעה לביצוע בתיק הוצל"פ ומטעמי אגרה.

לסילוק החוב נמסרו ע"י החייבת 1 לזוכה, 14 שקים. שניים מהם, כל אחד ע"ס 5,000.00₪ נפרעו, השלישי לא כובד בשל העדר כיסוי מספיק והשאר, לא הוגשו לביצוע בשל היות חשבון החייבת 1 מוגבל.

התנגדות המבקש נסמכת בתצהירו מיום 23/6/2013.

המבקש אישר בתצהירו, כי הוא בעל המניות ומנהלה של החייבת 01, כי התקיימו בין החייבת 1 לזוכה קשרי מסחר עד המחצית השנייה של שנת 2012.

באוגוסט נערכה פגישה בין המבקש לבין נציגי הזוכה, שם הודע לו, יתרת חובה של החייבת 1, היינו, 73,404.00₪.

המבקש מצהיר, כי לבקשת נציג המשיבה ציין את סכום החוב על מסמך שהכינה המשיבה, מילא את הפרטים במסמך לבקשת אותו נציג, לרבות, פרטי אנשי הקשר של החייבת מס' 01 (המבקש ואשתו אורית) וכשעשה זאת, כאמור בסעיף 13 לתצהיר, "...נוכחתי לדעת כי כתוב עליו ערבות".

משכך היה, הודיע לנציג, כי אינו מסכים לחתום ערבות אישית, הנציג ענה לו עפ"י המוצהר, כי זהו טופס סטנדרטי שהוכן ע"י הזוכה לסיום ההתקשרות וברור שלא מדובר בהתחייבות אישית אלא בהתחייבות החברה וכלל אין צורך כי המבקש יחתום על המסמך.

המבקש מצהיר, כי האמין לנציג המשיבה והטביע את חותמת החברה וחתם.

במעמד החתימה משך לפקודת המשיבה שקים מעותדים משוכים על חשבון החייבת 01.

רק משהוגשה התביעה הופתע המצהיר להיווכח כי נתבע הוא עם החייבת מס' 01 "על סמך מסמך הנחזה להיות כערבות אישית".

לא חתמתי ולא התכוונתי לחתום על ערבות אישית, כך מצהיר המבקש, בסעיף 17.

ביום 25/12/2013 עמד המבקש לחקירה נגדית על תצהירו העיד, כי החייבת 1 אינה פעילה, כי יש לה חובות והיא חדלת פירעון וכך גם המבקש עצמו.

עוד העיד, כי חלק מתיקי ההוצל"פ שנפתחו כנגדו עניינם בערבותו האישית של החייבת 01.

העד העיד, כי לפני השקים נשוא כתב התביעה, מסר לתובעת שקים, ביקש ממנה להוציא אותם מההפקדה בבנק והאחרונה התנתה את אי הפקדתן בתנאי שיחתום על הערבות נשוא כתב התביעה.

כאשר נשאל, האם הסכימה הזוכה להשיב לו את השקים הקודמים כנגד חתימתו על ערבות, ענה, "זכור לי, אני חושב שכן, אני לא זוכר בדיוק".

המבקש אישר, כי הוא חתום על כתב הערבות.

לאחר מכן כאשר העיד, כי מספרה המזהה של החייבת 1 והסכום כמו גם הסכום במילים לא נרשמו על ידו, נשאל, כיצד עולה הדבר בקנה אחד עם האמור בסעיף 11 לתצהירו, שם מצוין ההיפך, והשיב,

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>